Persvoorstelling “Red je Boer” maakt indruk!

Op Woensdag 21 december 2022 gaven we het startschot voor onze actie “Red je Boer” in het Turnhouts Vennengebied. Daarvoor nodigden we journalisten uit op de Holstein Hoeve van Guy en Eveline, één van de vele getroffen landbouwbedrijven uit de regio Turnhout

Guy en Eveline maken hoeve-ijs en hun verhaal maakte diepe indruk. Ook Bart Baeyens die een kippenkwekerij uitbaat kwam aan het woord. Hij vertelde over de impact van het huidige stikstofdecreet op zijn leven. Hoe hij, ondanks grote investeringen in minder stikstof uitstoot, misschien toch moet verdwijnen.

De verzamelde pers kon kennismaken met heerlijk hoeve-ijs en genieten van andere streekproducten. Het feit dat deze binnenkort misschien verdwijnen hakte er stevig in bij de aanwezigen.

Het diepmenselijke verhaal van boeren uit het Vennengebied Turnhout en de impact van het huidige stikstof beleid liet niemand onbewogen. De actie “Red je Boer”, de straffe video’s met eerlijke en echte verhalen van landbouwers uit de streek en de online petitie werden dan ook massaal gedeeld via de geschreven pers en op talrijke nieuwsites.

Steun ons! Teken de petitie.

“Red je Boer” in de pers:

RTV-nieuws  VRT-nieuws  HLN  Landbouwleven  Vilt